Tomaatti-basilika-lihapyörykät, lohkoperunat ja jogurttikastike

Pienet lihapyörykät raikkaan jogurttikastikkeen kera sopivat myös illanistujaisten tarjoiluksi.

PT55M

1 tunti

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lihapyörykät

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
2 rkl voita tai margariinia
1 sipuli silputtuna
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400–500 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl punaista chilipaprikaa silputtuna TAI 2 tl chilikastiketta
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna

Lohkoperunat

6 isoa Rosamunda-perunaa
¾ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Jogurttikastike

300 g turkkilaista jogurtttia
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
1–2 dl silputtua rucolaa

Ohjeet

Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, anna turvota noin viisi minuuttia. Kuumenna rasva pannussa ja lisää sipulisilppu sekä fariinisokeri. Kääntele, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää kulhoon sipulisilppu, valkosipuli, jauheliha, tomaattipyree, chilipaprika ja basilika. Kääntele tasaiseksi seokseksi. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja paista kuumassa pannussa rasvassa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon valkosipuli, suola ja paprikajauhe. Sivele pinta mausteseoksella. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Paista 175–200 asteessa 20–30 minuuttia.

Sekoita jogurtin joukkoon suola, mustapippuri, sitruunamehu ja silputtu rucola. Tarkista maku.

Tarjoa pyörykät lohkoperunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki!
Pienet lihapyörykät raikkaan jogurttikastikkeen kera sopivat myös illanistujaisten tarjoiluksi. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.