Tomaatti-basilika-lihapyörykät, lohkoperunat ja jogurttikastike

Pienet lihapyörykät raikkaan jogurttikastikkeen kera sopivat myös illanistujaisten tarjoiluksi.

PT55M

1 tunti

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lihapyörykät

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
2 rkl voita tai margariinia
1 sipuli silputtuna
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400–500 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl punaista chilipaprikaa silputtuna TAI 2 tl chilikastiketta
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna

Lohkoperunat

6 isoa Rosamunda-perunaa
¾ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Jogurttikastike

300 g turkkilaista jogurtttia
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
1–2 dl silputtua rucolaa

Ohjeet

Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, anna turvota noin viisi minuuttia. Kuumenna rasva pannussa ja lisää sipulisilppu sekä fariinisokeri. Kääntele, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää kulhoon sipulisilppu, valkosipuli, jauheliha, tomaattipyree, chilipaprika ja basilika. Kääntele tasaiseksi seokseksi. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja paista kuumassa pannussa rasvassa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon valkosipuli, suola ja paprikajauhe. Sivele pinta mausteseoksella. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Paista 175–200 asteessa 20–30 minuuttia.

Sekoita jogurtin joukkoon suola, mustapippuri, sitruunamehu ja silputtu rucola. Tarkista maku.

Tarjoa pyörykät lohkoperunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki!
Pienet lihapyörykät raikkaan jogurttikastikkeen kera sopivat myös illanistujaisten tarjoiluksi. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?