Ainekset
Lihapyörykät
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
2 rkl voita tai margariinia
1 sipuli silputtuna
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400–500 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl punaista chilipaprikaa silputtuna TAI 2 tl chilikastiketta
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
Lohkoperunat
6 isoa Rosamunda-perunaa
¾ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Jogurttikastike
300 g turkkilaista jogurtttia
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
1–2 dl silputtua rucolaa
Ohjeet
Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, anna turvota noin viisi minuuttia. Kuumenna rasva pannussa ja lisää sipulisilppu sekä fariinisokeri. Kääntele, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää kulhoon sipulisilppu, valkosipuli, jauheliha, tomaattipyree, chilipaprika ja basilika. Kääntele tasaiseksi seokseksi. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja paista kuumassa pannussa rasvassa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon valkosipuli, suola ja paprikajauhe. Sivele pinta mausteseoksella. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Paista 175–200 asteessa 20–30 minuuttia.
Sekoita jogurtin joukkoon suola, mustapippuri, sitruunamehu ja silputtu rucola. Tarkista maku.
Tarjoa pyörykät lohkoperunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Pienet lihapyörykät raikkaan jogurttikastikkeen kera sopivat myös illanistujaisten tarjoiluksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.