Ainekset
50 g margariinia tai voita
1½ dl kuohukermaa
1½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1½ dl Dansukker Taloussokeria
1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
(1 rkl kaakaojauhetta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl vettä
Ohjeet
1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, talous- ja fariinisokeri (sekä kaakaojauhe). Kuumenna ja keitä sekoittaen keskikovalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
3. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi keskenään ja lisää saman tien seokseen.
4. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. 15 x 15 cm) ja anna jähmettyä nelisen tuntia tai yön yli, kunnes toffee on leikattavissa.
5. Leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat kelmuun tai folioon. Säilytys viileässä auttaa pitämään toffeepalat muodossaan.
Vinkki!
Jos haluat makeiseen pehmeämmän, fudgemaisen rakenteen, jäähdytä massaa runsaat 10 minuuttia ennen tomusokeritahnan lisäämistä. Sekoita pari kertaa jäähdytyksen aikana.
Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.