1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, talous- ja fariinisokeri (sekä kaakaojauhe). Kuumenna ja keitä sekoittaen keskikovalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
3. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi keskenään ja lisää saman tien seokseen.
4. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. 15 x 15 cm) ja anna jähmettyä nelisen tuntia tai yön yli, kunnes toffee on leikattavissa.
5. Leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat kelmuun tai folioon. Säilytys viileässä auttaa pitämään toffeepalat muodossaan.
Vinkki!
Jos haluat makeiseen pehmeämmän, fudgemaisen rakenteen, jäähdytä massaa runsaat 10 minuuttia ennen tomusokeritahnan lisäämistä. Sekoita pari kertaa jäähdytyksen aikana.
Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.
Reseptin on laatinut