Toffeekilpikonnat (vegaaninen)

Toffeekilpikonnat (vegaaninen) yhdistää herkullisesti toffeen, suklaan ja pekaanipähkinät. Vegaaninen toffee on täydellistä rakenteeltaan – siitä voi leikata paloja ja se on kuitenkin miellyttävää syödä.

36 kpl

PT1H

12 h

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vegaaninen toffee
100 g maidotonta margariinia (Keiju laktoositon)
2 1/2 dl kasvipohjaista kermaa *)
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria

Lisäksi
270 g pekaanipähkinöitä
165 g maidotonta maitosuklaata
sormisuolaa

Ohjeet

*) HUOM! Resepti on testattu useilla eri kasvikermavalmisteilla, joista vain pieni osa osoittautui toimiviksi. Suosittelen reseptiin Oatly! iMat Ruokaan (musta purkki) tai Planti vispiä.

Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan.

Keitä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 125 astetta. Älä anna anturin koskettaa kattilan pohjaa.

Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (16 x 16 cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä useita tunteja tai seuraavaan päivään, kunnes toffeeta voi leikata.

Leikkaa öljytyllä veitsellä neliöiksi.

Aseta pellille leivinpaperin päälle viiden pekaanipähkinän ryhmiä (kilpikonnan pää ja neljä jalkaa).

Muotoile toffeepaloista litteitä kiekkoja ja paina yksi toffee jokaisen kilpikonnan keskelle niin, että toffee koskettaa jokaista pähkinää. Laita pelti uuniin 35 asteeseen maksimissaan vartiksi, kunnes toffee leviää hieman ja takertuu samalla pähkinöihin kiinni.

Sulata (ja halutessasi temperoi) suklaa. Annostele suklaasulaa toffeen päälle. Anna suklaan jähmettyä hetki ja ripottele sitten pinnalle sormisuolaa.

Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.