Toffeekilpikonnat (vegaaninen)

Toffeekilpikonnat (vegaaninen) yhdistää herkullisesti toffeen, suklaan ja pekaanipähkinät. Vegaaninen toffee on täydellistä rakenteeltaan – siitä voi leikata paloja ja se on kuitenkin miellyttävää syödä.

36 kpl

PT1H

12 h

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vegaaninen toffee
100 g maidotonta margariinia (Keiju laktoositon)
2 1/2 dl kasvipohjaista kermaa *)
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria

Lisäksi
270 g pekaanipähkinöitä
165 g maidotonta maitosuklaata
sormisuolaa

Ohjeet

*) HUOM! Resepti on testattu useilla eri kasvikermavalmisteilla, joista vain pieni osa osoittautui toimiviksi. Suosittelen reseptiin Oatly! iMat Ruokaan (musta purkki) tai Planti vispiä.

Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan.

Keitä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 125 astetta. Älä anna anturin koskettaa kattilan pohjaa.

Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (16 x 16 cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä useita tunteja tai seuraavaan päivään, kunnes toffeeta voi leikata.

Leikkaa öljytyllä veitsellä neliöiksi.

Aseta pellille leivinpaperin päälle viiden pekaanipähkinän ryhmiä (kilpikonnan pää ja neljä jalkaa).

Muotoile toffeepaloista litteitä kiekkoja ja paina yksi toffee jokaisen kilpikonnan keskelle niin, että toffee koskettaa jokaista pähkinää. Laita pelti uuniin 35 asteeseen maksimissaan vartiksi, kunnes toffee leviää hieman ja takertuu samalla pähkinöihin kiinni.

Sulata (ja halutessasi temperoi) suklaa. Annostele suklaasulaa toffeen päälle. Anna suklaan jähmettyä hetki ja ripottele sitten pinnalle sormisuolaa.

Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.