Toffeekilpikonnat (vegaaninen)

Toffeekilpikonnat (vegaaninen) yhdistää herkullisesti toffeen, suklaan ja pekaanipähkinät. Vegaaninen toffee on täydellistä rakenteeltaan – siitä voi leikata paloja ja se on kuitenkin miellyttävää syödä.

36 kpl

12 h

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Vegaaninen toffee
100 g maidotonta margariinia (Keiju laktoositon)
2 1/2 dl kasvipohjaista kermaa *)
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/4 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria

Lisäksi
270 g pekaanipähkinöitä
165 g maidotonta maitosuklaata
sormisuolaa

Ohjeet

*) HUOM! Resepti on testattu useilla eri kasvikermavalmisteilla, joista vain pieni osa osoittautui toimiviksi. Suosittelen reseptiin Oatly! iMat Ruokaan (musta purkki) tai Planti vispiä.

Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan.

Keitä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 125 astetta. Älä anna anturin koskettaa kattilan pohjaa.

Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (16 x 16 cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä useita tunteja tai seuraavaan päivään, kunnes toffeeta voi leikata.

Leikkaa öljytyllä veitsellä neliöiksi.

Aseta pellille leivinpaperin päälle viiden pekaanipähkinän ryhmiä (kilpikonnan pää ja neljä jalkaa).

Muotoile toffeepaloista litteitä kiekkoja ja paina yksi toffee jokaisen kilpikonnan keskelle niin, että toffee koskettaa jokaista pähkinää. Laita pelti uuniin 35 asteeseen maksimissaan vartiksi, kunnes toffee leviää hieman ja takertuu samalla pähkinöihin kiinni.

Sulata (ja halutessasi temperoi) suklaa. Annostele suklaasulaa toffeen päälle. Anna suklaan jähmettyä hetki ja ripottele sitten pinnalle sormisuolaa.

Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.