Ainekset
1 pkt (24 kpl) savoiardikeksejä
Kostutus
1 dl cappuccinoa tai muuta vahvaa kahvia
1/2 dl mantelilikööriä (amaretto)
Täyte
2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
1/2 dl mantelilikööriä (Amaretto)
1 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
Ohjeet
Aloita valmistamalla täyte.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mittaa likööri ja hyytelösokeri Multi kasariin ja hämmentele miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Valuta seos kerma-mascarponetäytteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista maku. Nosta täyte jääkaappiin kunnes pohjan keksit ovat sopivasti kostuneet.
Laita savoiardikeksit suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kostuta ne kauttaaltaan cappuccino-amarettoseoksella, anna nesteen imeytyä kekseihin noin viidentoista minuutin ajan.
Levitä täyte kostuneille kekseille ja käännä leivinpaperia apuna käyttäen mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Siirrä rulla tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma ilmavasti tortun päälle ja siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta.
Vinkki!
Kokeile myös gluteenittomia savoiardikeksejä!
Vinkki!
Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös kerroksittain reunalliseen matalaan vuokaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.