Ainekset
1 pkt (24 kpl) savoiardikeksejä
Kostutus
1 dl cappuccinoa tai muuta vahvaa kahvia
1/2 dl mantelilikööriä (amaretto)
Täyte
2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
1/2 dl mantelilikööriä (Amaretto)
1 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
Ohjeet
Aloita valmistamalla täyte.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mittaa likööri ja hyytelösokeri Multi kasariin ja hämmentele miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Valuta seos kerma-mascarponetäytteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista maku. Nosta täyte jääkaappiin kunnes pohjan keksit ovat sopivasti kostuneet.
Laita savoiardikeksit suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kostuta ne kauttaaltaan cappuccino-amarettoseoksella, anna nesteen imeytyä kekseihin noin viidentoista minuutin ajan.
Levitä täyte kostuneille kekseille ja käännä leivinpaperia apuna käyttäen mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Siirrä rulla tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma ilmavasti tortun päälle ja siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta.
Vinkki!
Kokeile myös gluteenittomia savoiardikeksejä!
Vinkki!
Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös kerroksittain reunalliseen matalaan vuokaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?