Tiramisu

12–15 annosta 20 minuuttia + tekeytyminen
Tämä tiramisu tehdään kandikekseistä, jotka voidaan latoa myös tarjoilukulhon laidalle.
Tiramisu
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 12–16 kandikeksiä
  • ½ dl vahvaa kahvijuomaa
  • ½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • ½ dl mantelilikööriä (tai konjakkia)
  • 2 pientä kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle

  • 1–2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Levitä keksit vuoan pohjalle ja valuta kahvi-likööriseos päälle. 

Ota kolme sekoituskulhoa esille. Kaada yhteen kulhoon kerma, toiseen mascarpone, muscovadosokeri ja mantelilikööri (tai konjakki). Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset ja pane keltuaiset mascarponen joukkoon ja valkuaiset viimeiseen tyhjään, kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää.

Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota kerma.

Vatkaa mascarpone, muscovado, keltuaiset ja likööri (tai konjakki) sileäksi. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja tasoittele pinta pehmeille laineille.

Jäähdytä jääkapissa 4 tunnista seuraavaan päivään. 

Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.

Vinkki!
Jos haluat keksit pystyyn tarjoiluastian laidalle, annostele ensin mascarponevaahtoa kerros astian pohjalle. Kastele keksit nopeasti kahvi-likööriseokseen ja aseta pystyyn laitaa vasten. Lisää loput mascarponevaahdosta astiaan.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker