Tikkerperiyllätys

Tikkerperit ovat karviaismarjoja, ja tähän kerrosjälkiruokaan tulee lisäksi tuorejuustoa ja keksimurua.

6–8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

½ l karviaismarjoja
2 dl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl luonnonjogurttia
½ dl Dansukker Tomusokeria
6–8 kaurakeksiä

Ohjeet

Puhdista karviaismarjat, leikkaa ”tupsut” ja kannat pois saksilla. Pane marjat ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sokerit, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti ja tomusokeri keskenään. Murskaa keksit. Jaa karviaismarjat annosmaljoihin, kuorruta tuorejuustoseoksella. Koristele keksimuruilla ja vie tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?