Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
50 g jauhettuja manteleita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
200 g laadukasta suklaata (valko- tai maitosuklaata)
50 g voita tai margariinia
Koristelu
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai mehua
(elintarvikeväriä)
Ohjeet
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.
Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.
Lataa malli tästä
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!