Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
50 g jauhettuja manteleita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
200 g laadukasta suklaata (valko- tai maitosuklaata)
50 g voita tai margariinia
Koristelu
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai mehua
(elintarvikeväriä)
Ohjeet
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.
Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.
Lataa malli tästä
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?