Täytetyt pääsiäispikkuleivät

Koristelluissa pääsiäispikkuleivissä on maito- tai valkosuklainen täyte.

n. 30 kpl

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
50 g jauhettuja manteleita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
200 g laadukasta suklaata (valko- tai maitosuklaata)
50 g voita tai margariinia
Koristelu
5 dl Dansukker Tomusokeria 
1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai mehua

(elintarvikeväriä)

Ohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.

Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.
Lataa malli tästä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?