Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Voit täyttää kesäkurpitsat ja paprikat jauhelihalla, nyhtökauralla, härkiksellä tai muilla kasviksilla.

6 annosta

35 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

200 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
½ punainen mieto chilipaprika
½ tl suolaa
2 dl vettä
35 g tomaattipyreetä
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 tl oreganoa tai basilikaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa

Ohjeet

Paista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ne pannulle käännellen. Mausta suolalla. Lisää vesi, tomaattipyree, siirappi, mustapippuria ja oreganoa tai basilikaa. Anna kiehua hetki ja tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Halkaise huuhdellut paprikat ja kesäkurpitsa. Poista paprikoista siemenet ja koverra kesäkurpitsan sisus. Paahda paprikan puolikkaita ja kesäkurpitsaa 250-asteisessa uunissa hetki ja täytä sitten täytteellä. Jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä.

Vinkki!
Voit korvata jauhelihan myös kasviksilla, nyhtökauralla tai härkiksellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.