Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Voit täyttää kesäkurpitsat ja paprikat jauhelihalla, nyhtökauralla, härkiksellä tai muilla kasviksilla.

6 annosta

PT40M

35 minuuttia

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
½ punainen mieto chilipaprika
½ tl suolaa
2 dl vettä
35 g tomaattipyreetä
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 tl oreganoa tai basilikaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa

Ohjeet

Paista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ne pannulle käännellen. Mausta suolalla. Lisää vesi, tomaattipyree, siirappi, mustapippuria ja oreganoa tai basilikaa. Anna kiehua hetki ja tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Halkaise huuhdellut paprikat ja kesäkurpitsa. Poista paprikoista siemenet ja koverra kesäkurpitsan sisus. Paahda paprikan puolikkaita ja kesäkurpitsaa 250-asteisessa uunissa hetki ja täytä sitten täytteellä. Jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä.

Vinkki!
Voit korvata jauhelihan myös kasviksilla, nyhtökauralla tai härkiksellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?