Täytekakkupohjan perusohje - leivonnaiset - Dansukker

Täytekakkupohjan perusohje

10–15 annosta 2 tuntia
Katso vinkit neljän munan täytekakun tai suklaakakkupohjan täyttämiseen ja koristeluun.
Täytekakkupohjan perusohje
Arvioi: (125kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia ja korppujauhoja

Kostutukseen

  • n. 1,5 dl laimeaa sitruunamehua tai Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakku. Täytä ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Korvaamalla Taloussokerin Dansukker Tummalla Muscovadosokerilla ja lisäämällä taikinaan 2–3 rkl kaakaojauhetta saat suklaakakkupohjan.

Täytteeksi sopivat mm.:
• marjat ja hedelmät
• erilaiset hillot
• mousset
• karamellirouheet
• hedelmä- ja marjasoseet
• kermavaahto
• maustetut rahkat
• vaniljakiisseli

Koristeluun sopivat mm.:
• hedelmät ja marjat + hyytelösokerikiille
• kermavaahto
• suklaa
• tomusokerit
• marsipaani
• suklaarouhe
• makeiset
• strösselit

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;