Täytekakkupohjan perusohje

Katso vinkit neljän munan täytekakun tai suklaakakkupohjan täyttämiseen ja koristeluun.

10–15 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (127 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia ja korppujauhoja
Kostutukseen
n. 1,5 dl laimeaa sitruunamehua tai Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakku. Täytä ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Korvaamalla Taloussokerin Dansukker Tummalla Muscovadosokerilla ja lisäämällä taikinaan 2–3 rkl kaakaojauhetta saat suklaakakkupohjan.

Täytteeksi sopivat mm.:
• marjat ja hedelmät
• erilaiset hillot
• mousset
• karamellirouheet
• hedelmä- ja marjasoseet
• kermavaahto
• maustetut rahkat
• vaniljakiisseli

Koristeluun sopivat mm.:
• hedelmät ja marjat + hyytelösokerikiille
• kermavaahto
• suklaa
• tomusokerit
• marsipaani
• suklaarouhe
• makeiset
• strösselit

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.