Täytekakku (perusohje)

Perinteisen täytekakun pohjana on 4 munan sokerikakku, täytteenä kerma-rahkaa ja päällä marjoja hyytelösokerikiilteellä.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (75 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja (sokerikakun perusohje)
4 munaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
n. 1,5 dl vedellä laimennettua sitruunamehua

Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
1 dl Dansukker siirappeja tai Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
1–1 1/2 l jäisiä tai tuoreita marjoja tai hedelmiä tai säilykehedelmiä
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
(reunoille mantelilastuja)

Ohjeet

Pohja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Paista voidellussa korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta laimealla sitruunamehulla.

Täyte ja pinta
Sekoita rahkan joukkoon siirappi tai sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää vatkattu kerma. Levitä täyte kakkupohjien väliin, pinnalle ja lopuksi reunoille. Voit koristella kakun reunat mantelilastuilla.

Asettele kakun päälle marjat tai hedelmät. Valmista koristehyytelö kiehauttamalla ensin vesi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna seoksen vielä kiehahtaa. Jäähdytä muutama minuutti. Lusikoi hyytelöliemi hitaasti marjojen päälle tai käytä apuna voitelusivellintä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.