Täytekakku (perusohje)

Perinteisen täytekakun pohjana on 4 munan sokerikakku, täytteenä kerma-rahkaa ja päällä marjoja hyytelösokerikiilteellä.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (75 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja (sokerikakun perusohje)
4 munaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
n. 1,5 dl vedellä laimennettua sitruunamehua

Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
1 dl Dansukker siirappeja tai Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
1–1 1/2 l jäisiä tai tuoreita marjoja tai hedelmiä tai säilykehedelmiä
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
(reunoille mantelilastuja)

Ohjeet

Pohja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Paista voidellussa korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta laimealla sitruunamehulla.

Täyte ja pinta
Sekoita rahkan joukkoon siirappi tai sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää vatkattu kerma. Levitä täyte kakkupohjien väliin, pinnalle ja lopuksi reunoille. Voit koristella kakun reunat mantelilastuilla.

Asettele kakun päälle marjat tai hedelmät. Valmista koristehyytelö kiehauttamalla ensin vesi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna seoksen vielä kiehahtaa. Jäähdytä muutama minuutti. Lusikoi hyytelöliemi hitaasti marjojen päälle tai käytä apuna voitelusivellintä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?