Tähtianissima

Kaipaatko maustetun siman reseptiä – kokeile tähtianissimaa! Tähtianis antaa uutta makua perinteiseen sitruunasimaan, jonka voit valmistaa myös luomuna.

noin 4 litraa

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 luomusitruunaa
2–3 tähtianista
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria
1/5 tl tuorehiivaa (pieni herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria

Ohjeet

Pese sitruunat huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

Kiehauta 2 l vettä, sitruunan keltainen kuoriosa ja tähtianikset isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruuna- mehu sekä loput vedestä kylmänä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.

Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen alla noin 1 vrk.

Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä kierrä korkkia liian tiukalle tai ilmaa pulloja välillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.