Pullotukseen
Pese sitruunat huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
Kiehauta 2 l vettä, sitruunan keltainen kuoriosa ja tähtianikset isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruuna- mehu sekä loput vedestä kylmänä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.
Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen alla noin 1 vrk.
Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä kierrä korkkia liian tiukalle tai ilmaa pulloja välillä.
Reseptin on laatinut