Tähtianissima

Kaipaatko maustetun siman reseptiä – kokeile tähtianissimaa! Tähtianis antaa uutta makua perinteiseen sitruunasimaan, jonka voit valmistaa myös luomuna.

noin 4 litraa

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (3 kpl)

Ainekset

2 luomusitruunaa
2–3 tähtianista
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria
1/5 tl tuorehiivaa (pieni herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria

Ohjeet

Pese sitruunat huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

Kiehauta 2 l vettä, sitruunan keltainen kuoriosa ja tähtianikset isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruuna- mehu sekä loput vedestä kylmänä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.

Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen alla noin 1 vrk.

Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä kierrä korkkia liian tiukalle tai ilmaa pulloja välillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.