Tähtianisleipä

Tähtianikset maustavat ja koristavat piimästä, ruisjauhoista ja hiivaleipäjauhoista leivottua leipää.

1 iso tai 2 pientä leipää

3 tuntia + liotusaika

Arviot (0 kpl)

Ainekset

5 tähtianista
1 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl öljyä
2 dl kultarusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja

Pinnalle

½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl vettä
tähtianiksia

Ohjeet

Anna tähtianisten liota kuumassa vedessä yön yli tai muutama tunti.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon anisten liotusvesi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa, kuten mikroaaltouunissa tai lämmittämättömässä uunissa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Voit myös leipoa taikinan tangoiksi, jotka kieputellaan toistensa ympäri palmikkomaiseksi letiksi. Kierrä letti kiepille pyöreäksi leiväksi ja anna kohota taas puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä ja aseta tähtianiksia koristeeksi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.