Tähtianisleipä

Tähtianikset maustavat ja koristavat piimästä, ruisjauhoista ja hiivaleipäjauhoista leivottua leipää.

1 iso tai 2 pientä leipää

PT1H

3 tuntia + liotusaika

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 tähtianista
1 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl öljyä
2 dl kultarusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja

Pinnalle

½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl vettä
tähtianiksia

Ohjeet

Anna tähtianisten liota kuumassa vedessä yön yli tai muutama tunti.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon anisten liotusvesi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa, kuten mikroaaltouunissa tai lämmittämättömässä uunissa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Voit myös leipoa taikinan tangoiksi, jotka kieputellaan toistensa ympäri palmikkomaiseksi letiksi. Kierrä letti kiepille pyöreäksi leiväksi ja anna kohota taas puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä ja aseta tähtianiksia koristeeksi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.