Syyskuun puolukkainen juustokakku

Puolukkajuustokakussa on kaksi paistettavaa kerrosta. Tee kakku ajoissa, sillä se vaatii vuorokauden vetäytymisen.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia + 1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl piparkakkumurua
1 dl voisulaa

Täyte
800 g tuorejuustoa (Philadelphia, Viola yms)
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 munaa
1 rkl sitruuna- tai limettimehua

Päälle
4 dl kermaviiliä
3 rkl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

5 dl puolukoita
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha piparkakut ja sekoita joukkoon sula rasva. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjan ja reunan väliin. Painele muruseos vuokaan. Pane jääkaappiin.

2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

3. Sekoita kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos kakun pinnalle ja kypsennä 175 asteessa vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja säilytä jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.

4. Kiehauta puolukat ja vesi. Soseuta seos siivilän läpi painellen. Kaada seos kattilaan, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle tarjolle tuotaessa.

Vinkki!
Käytä kuoriseos puolukkasurvoksen tapaan sokerilla maustettuna lisäkkeenä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.