Ainekset
4 dl piparkakkumurua
1 dl voisulaa
Täyte
800 g tuorejuustoa (Philadelphia, Viola yms)
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 munaa
1 rkl sitruuna- tai limettimehua
Päälle
4 dl kermaviiliä
3 rkl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
5 dl puolukoita
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha piparkakut ja sekoita joukkoon sula rasva. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjan ja reunan väliin. Painele muruseos vuokaan. Pane jääkaappiin.
2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos kakun pinnalle ja kypsennä 175 asteessa vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja säilytä jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.
4. Kiehauta puolukat ja vesi. Soseuta seos siivilän läpi painellen. Kaada seos kattilaan, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle tarjolle tuotaessa.
Vinkki!
Käytä kuoriseos puolukkasurvoksen tapaan sokerilla maustettuna lisäkkeenä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?