Sydänystävän kakku

Ystävälle tarjotaan banaanijugurtilla täytettyä muhkeaa mansikkakakkua.

1½ tuntia + hyytyminen

Arviot (16 kpl)

Ainekset

Pohja
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Kostutus
n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g banaanijugurttia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä tai mehua
Pinnalle
300–400 g mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.

Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!