Sydänystävän bostonkakku

Leivo ystävänpäivänä sydänystävän bostonkakku! Lado marmeladi-vaniljatäytteiset pullat sydänvuokaan ja paista isoksi sydämeksi, josta riittää jaettavaa ystäville.

10–15 annosta

PT1H30M
PT0M
Pullat

1½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
yhden (luomu)appelsiinin raastettu kuori
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
150 g paistonkestävää marmeladia
2 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Voiteluun
kananmuna
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Pinnalle
2 dl Dansukker Tomusokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
tilkka appelsiinimehua

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettu rasva. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.

Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30–35 minuuttia.

Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?