Täyte
Voiteluun
Pinnalle
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettu rasva. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.
Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30–35 minuuttia.
Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.
Reseptin on laatinut