Sydänystävän bostonkakku

Lado marmeladi-vaniljatäytteiset pullat sydänvuokaan ja paista isoksi sydämeksi, josta riittää jaettavaa ystäville.

10–15 annosta

1½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 tl suolaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
150 g paistonkestävää marmeladia
2 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Voiteluun
kananmuna
Dansukker Raesokeria
Pinnalle
2 dl Dansukker Tomusokeria

pinkkiä elintarvikeväriä
tilkka appelsiinimehua

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettu rasva. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.

Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30–35 minuuttia.

Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.