Ainekset
4 kananmunaa
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
Kostutukseen
2 dl maitoa
Täyte
200 g pakastevadelmia
200 g pakastekarpaloita, -punaherukoita tai -puolukoita
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pss vaniljakastikeainesta
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
4 dl Dansukker Tomusokeria
3-4 rkl vettä
vaaleanpunaista pastaväriä
noin 1 dl Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt, kumottu kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan. Kostuta osat maidolla.
Survo marjat ja sokeri tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita vaniljakastikeaines ja maito tasaiseksi erillisessä kulhossa ja anna vetäytyä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakastike.
Kokoa kakku: levitä kerrosten väliin marjaseosta ja päälle vanilja-rahkavaahtoa.
Kuorruta kakku: lisää tomusokerin sekaan vettä ja pastaväriä, sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun pinnalle ja sivuille. Koristele reunat raesokerilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?