Sydän ystävälle

Sydänvuoassa paistetussa pinkissä ystävänpäivän täytekakussa on herkullinen vaniljainen marjatäyte.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
Kostutukseen
2 dl maitoa
Täyte
200 g pakastevadelmia
200 g pakastekarpaloita, -punaherukoita tai -puolukoita
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pss vaniljakastikeainesta
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
4 dl Dansukker Tomusokeria
3-4 rkl vettä

vaaleanpunaista pastaväriä
noin 1 dl Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt, kumottu kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan. Kostuta osat maidolla.

Survo marjat ja sokeri tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita vaniljakastikeaines ja maito tasaiseksi erillisessä kulhossa ja anna vetäytyä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakastike.

Kokoa kakku: levitä kerrosten väliin marjaseosta ja päälle vanilja-rahkavaahtoa.

Kuorruta kakku: lisää tomusokerin sekaan vettä ja pastaväriä, sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun pinnalle ja sivuille. Koristele reunat raesokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?