Ainekset
1 litra mansikoita
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
valitsemasi mauste, esim. jokin seuraavista:
• 2 rosmariininoksaa
• 1 tähtianis
• 1 tl raastettua sitruunankuorta
• ½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) mansikat.
2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää mansikat ja valitsemasi mauste. (Huom! Vaniljasokeri lisätään vasta keittämisen lopuksi.) Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
3. Ota kattila liedeltä ja mausta hillo halutessasi Vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista isot mausteet (rosmariini/tähtianis).
4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin (ks. alla) ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.
Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?