Suvin mansikkahillo

Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään mansikkahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.

noin 5 dl

PT10M

15 minuuttia + jäähdytys

Arviot (26 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 litra mansikoita
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
valitsemasi mauste, esim. jokin seuraavista:
• 2 rosmariininoksaa
• 1 tähtianis
• 1 tl raastettua sitruunankuorta
• ½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria
 

Ohjeet

1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) mansikat.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää mansikat ja valitsemasi mauste. (Huom! Vaniljasokeri lisätään vasta keittämisen lopuksi.) Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja mausta hillo halutessasi Vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista isot mausteet (rosmariini/tähtianis).

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin (ks. alla) ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.
 
Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.