Suutarinlohi

Suutarinlohi on perinteinen joulupöydän ja muiden pitopöytien kalaherkku. Se on myös loistava arkitarjottava vaikka ruisleivän päällä.

12 h + 15 min

Arviot (78 kpl)

Ainekset

500 g silakkafileitä
1 dl merisuolaa

Mausteliemi
1 dl etikkaa
1 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 sipuli
1 iso porkkana
1–2 laakerinlehteä
1 rkl maustepippureita
 

Ohjeet

Laita silakkafileet teräskulhoon ja ripottele joukkoon merisuolaa. Suojaa foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

Mittaa etikka, vesi ja sokeri kasariin ja kiehauta, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

Kääri suolatut silakkafileet rulliksi. Kuori sipuli ja porkkana ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kerroksittain lasipurkkiin silakkarullien kanssa. Ripottele joukkoon maustepippurit ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.

Anna kalan maustua jääkaapissa muutama päivä. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?