Suussasulavat suklaabiskvit - Dansukker

Suussasulavat suklaabiskvit

noin 30–32 kpl n. 1½ tuntia
Suussasulavat suklaabiskvit ovat leivoskeksejä herkullisella mantelipohjalla ja täyteläisellä suklaavoikreemillä. Tämän ruotsalaisen klassikkoleivonnaisen valmistus vie hieman aikaa mutta maku korvaa vaivannäön.
Suussasulavat suklaabiskvit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 250 g mantelimassaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
    • 1 munanvalkuainen

    Suklaavoikreemi

    • 75 g suklaata
    • 150 g voita
    • 1 1/2 dl Dansukker Luomutomusokeria
    • 1 keltuainen

    Kuorrutus

    • 250 g tummaa suklaata

    1. Pane kiertoilmauuni lämpenemään 175 asteeseen.

    2. Raasta mantelimassa. Lisää fariinisokeri ja munanvalkuainen, vatkaa tasaiseksi.

    3. Annostele taikina esim. pursottamalla nokareiksi pellille ja tasoita (kostutetuin sormin) kiekoiksi, halkaisija n. 4 cm. Paista uunin alaosassa noin 12–14 minuuttia, tarkkaile paistumista. Anna jäähtyä kunnolla.

    4. Rouhi täytteen suklaa ja sulata se vesihauteessa. Jäähdytä hieman. Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää tomusokeri ja keltuainen joukkoon. Lisää suklaa ja vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.

    5. Levitä tai pursota täyte jäähtyneille pohjille. Pane pakastimeen 15 minuutiksi.

    6. Rouhi kuorrutteen suklaa ja sulata se vesihauteessa. Ota suklaabiskvetit pakastimesta ja dippaa suklaavoikreemi suklaaseen. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä jääkaapissa. Biskvit voi myös pakastaa.

    Vinkki!
    Halutessasi mausta pohja kanelilla ja suklaavoikreemi piparkakkumausteella.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;