Ainekset
Pohja
100 g voita
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte
25 g voita
3–5 dl suppilovahveroita
1 iso sipuli hienonnettuna
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua kirveliä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
Ohjeet
Nypi huoneenlämpöinen voi, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi tai kerma ja painele taikina halkaisijaltaan 22–24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.
Kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot, hienonnettu sipuli ja fariinisokeri. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää paloiteltu paprika ja mausta mustapippurilla ja kirvelillä. Levitä täyte piiraspohjan päälle.
Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä. Koristele tuoreella kirvelillä.
Vinkki!
Voit lisätä joukkoon pannun kautta käytettyjä vihanneksia oman makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?