Suppilovahveropiiras

Parasta syksyruokaa on suppilovahverotäytteellä leivottu ruokaisa piiras.

8 annosta

1 tunti

Arviot (91 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte
25 g voita
3–5 dl suppilovahveroita
1 iso sipuli hienonnettuna
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua kirveliä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta

Ohjeet

Nypi huoneenlämpöinen voi, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi tai kerma ja painele taikina halkaisijaltaan 22–24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

Kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot, hienonnettu sipuli ja fariinisokeri. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää paloiteltu paprika ja mausta mustapippurilla ja kirvelillä. Levitä täyte piiraspohjan päälle.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä. Koristele tuoreella kirvelillä.

Vinkki!
Voit lisätä joukkoon pannun kautta käytettyjä vihanneksia oman makusi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.