Suolakinuski-suklaapiiraat

Tumman muropohjan päälle lusikoidaan kinuskia ja pinnalle valutetaan suklaakuorrutusta. Suklaaleivonnaisten koristeeksi ripotellaan sormisuolaa.

25–30 kpl

PT1H

n. 2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia

Kinuskitäyte
3 dl kuohukermaa
100 g voita tai margariinia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Suklaaganache
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun
sormisuolaa

Ohjeet

Vaahdota rasva ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Painele taikina pienien silikonimuottien pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Valmista sillä välin täyte.

Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Nosta jääkaappiin hieman jähmettymään.

Paista pohjia 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–12 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa.

Valmista suklaaganache.
Raasta tumma suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe kerman joukkoon ja anna suklaan sulaa. Sekoita ja nosta kylmään hetkeksi jähmettymään.

Lusikoi kinuskia pohjien täytteeksi. Valuta pinnalle suklaakuorrutusta. Ripottele pinnalle sormisuolaa koristeeksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.