Suolakinuski-suklaapiiraat

Tumman muropohjan päälle lusikoidaan kinuskia ja pinnalle valutetaan suklaakuorrutusta. Suklaaleivonnaisten koristeeksi ripotellaan sormisuolaa.

25–30 kpl

n. 2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia

Kinuskitäyte
3 dl kuohukermaa
100 g voita tai margariinia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Suklaaganache
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun
sormisuolaa

Ohjeet

Vaahdota rasva ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Painele taikina pienien silikonimuottien pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Valmista sillä välin täyte.

Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Nosta jääkaappiin hieman jähmettymään.

Paista pohjia 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–12 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa.

Valmista suklaaganache.
Raasta tumma suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe kerman joukkoon ja anna suklaan sulaa. Sekoita ja nosta kylmään hetkeksi jähmettymään.

Lusikoi kinuskia pohjien täytteeksi. Valuta pinnalle suklaakuorrutusta. Ripottele pinnalle sormisuolaa koristeeksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.