Ainekset
Taikina
150 g voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 munaa
200 g kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
Omenatäyte
3 pientä omenaa
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
pari hyppysellistä suolaa
Suolakinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
Koristelu
toffeemakeisia (esim. Sahlman)
sormisuolaa
Ohjeet
Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.
Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.
Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon kermaviili.
Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.
Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.
Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.
Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.
Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.