Suolakinuski-omenamuffinit

Kinuskilla kuorrutettujen muffinssien sisällä on mehevä omenakätkö. Taikina sisältää kermaviiliä ja sekoittamiseen et tarvitse sähkövatkainta. Suolakinuski-omenamuffinit on syksyn paras herkku – totea itse!

12 kpl

75 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Ainekset

Taikina

150 g voita

1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

2 munaa

200 g kermaviiliä

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl kardemummaa

Omenatäyte

3 pientä omenaa

2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

2 tl kanelia

pari hyppysellistä suolaa

Suolakinuski

2 dl kuohukermaa

1 dl Dansukker Taloussokeria

2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

1/2 tl suolaa

Koristelu

toffeemakeisia (esim. Sahlman)

sormisuolaa

Ohjeet

Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.

Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.

Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.

Sekoita joukkoon kermaviili.

Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.

Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.

Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.

Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.

Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.