Suolakinuski-omenamuffinit - Dansukker

Suolakinuski-omenamuffinit

12 kpl 75 minuuttia
Kinuskilla kuorrutettujen muffinssien sisällä on mehevä omenakätkö. Taikina sisältää kermaviiliä ja sekoittamiseen et tarvitse sähkövatkainta. Suolakinuski-omenamuffinit on syksyn paras herkku – totea itse!
Suolakinuski-omenamuffinit
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 150 g voita
    • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
    • 2 munaa
    • 200 g kermaviiliä
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 1/2 tl kardemummaa

    Omenatäyte

    • 3 pientä omenaa
    • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
    • 2 tl kanelia
    • pari hyppysellistä suolaa

    Suolakinuski

    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
    • 1/2 tl suolaa

    Koristelu

    • toffeemakeisia (esim. Sahlman)
    • sormisuolaa

    Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.

    Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.

    Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.

    Sekoita joukkoon kermaviili.

    Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

    Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.

    Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.

    Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

    Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.

    Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.

    Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.

    Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa

     


    ;