Suolakinuski-omenamuffinit

Kinuskilla kuorrutettujen muffinssien sisällä on mehevä omenakätkö. Taikina sisältää kermaviiliä ja sekoittamiseen et tarvitse sähkövatkainta. Suolakinuski-omenamuffinit on syksyn paras herkku – totea itse!

12 kpl

PT1H

75 minuuttia

Arviot (40 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

150 g voita

1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

2 munaa

200 g kermaviiliä

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl kardemummaa

Omenatäyte

3 pientä omenaa

2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

2 tl kanelia

pari hyppysellistä suolaa

Suolakinuski

2 dl kuohukermaa

1 dl Dansukker Taloussokeria

2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

1/2 tl suolaa

Koristelu

toffeemakeisia (esim. Sahlman)

sormisuolaa

Ohjeet

Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.

Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.

Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.

Sekoita joukkoon kermaviili.

Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.

Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.

Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.

Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.

Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?