Ainekset
Taikina
150 g voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 munaa
200 g kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
Omenatäyte
3 pientä omenaa
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
pari hyppysellistä suolaa
Suolakinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
Koristelu
toffeemakeisia (esim. Sahlman)
sormisuolaa
Ohjeet
Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.
Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.
Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon kermaviili.
Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.
Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.
Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.
Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.
Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?