Suolakeksikakku

Suolakeksikakku tehdään rex-kakun tyyliin kookosrasvasta ja kaakaojauheesta.

PT1H

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

400 g suolakeksejä

Täyte
250 g kookosrasvaa
2,5 dl Dansukker Tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Luomuruokosokeria

Vuoan pohjalle
50 g suolapähkinöitä

Ohjeet

Aloita täytteestä. Sulata paloiteltu kookosrasva miedolla lämmöllä liedellä tai mikrouunissa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri sulatettuun kookosrasvaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kookosrasvaseos koko ajan vatkaten.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1,2 l) kelmulla ja levitä suolapähkinät vuoan pohjalle.

Levitä pehmeää kuorrutusta suolapähkinöiden päälle ja peitä täyte suolakekseillä.

Tee täytteestä ja kekseistä noin kahdeksan kerrosta niin että viimeinen kerros on keksejä.

Kääri kelmuliepeet päälle ja pane kakku jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa tarjoiluvadille, poista kelmu ja viipaloi terävällä veitsellä. 

Vinkki!
Voit käyttää kakun leikkaamiseen kahta veistä, pinnan suolapähkinäkerros leikkautuu parhaiten sahanteräveitsellä ja keksi-suklaakerros sileäteräisellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.