Sulaa suklaata

Tähän lumoavaan kuumaan herkkujuomaan tulee tummaa suklaata, maitoa ja kermavaahtoa.

2 kupillista

10 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

n. 75 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
3 dl maitoa
2 tl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
kevyesti vatkattua kermavaahtoa
(kookoskermaa)
(4 cl italialaista Averna Amaro -katkeroa tai mantelilikööriä)

Ohjeet

Paloittele suklaa. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen haju. Sulata suklaa maidon joukkoon. Kaada juoma mukeihin. Mausta muscovadolla ja halutessasi alkoholilla. Viimeistele annos valuttamalla kaakaon pinnalle kevyesti vatkattua kermavaahtoa. Nauti kuumana.

Vinkki!
Lisää lumovoimaa juomaan saat maustamalla kermavaahdon kookoskermalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.