Suklainen pullakranssi

Pullakranssissa on herkullinen suklainen, pähkinäinen ja kanelinen täyte.

1 iso tai 2 pienempää

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl maitoa
50 g hiivaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 muna
1 ½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g rouhittua suklaata
100 g hasselpähkinärouhetta
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl merisuolahiutaleita

Pinnalle
1 kevyesti vatkattu muna

Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria tai Ruokokidesokeria

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, siirappi, muna, suola ja vehnäjauhot alustaen. Sekoita lopuksi joukkoon pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa sekoittaen ja nosta sivuun.

Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan ja vaivaa ilmakuplat. Pyöritä palloiksi ja kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Jaa täyte taikinalevyille ja kääri levyt rullalle. Asettele rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon. Leikkaa saksilla vinottaiset viillot kransseihin lähelle pohjaa noin sentin välein. Avaa taikinaa viiltojen välillä hieman eri suuntiin.

Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Sivele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullakranssit uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.