Ainekset
3 dl maitoa
50 g hiivaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 muna
1 ½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g rouhittua suklaata
100 g hasselpähkinärouhetta
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl merisuolahiutaleita
Pinnalle
1 kevyesti vatkattu muna
Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria tai Ruokokidesokeria
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, siirappi, muna, suola ja vehnäjauhot alustaen. Sekoita lopuksi joukkoon pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa sekoittaen ja nosta sivuun.
Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan ja vaivaa ilmakuplat. Pyöritä palloiksi ja kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Jaa täyte taikinalevyille ja kääri levyt rullalle. Asettele rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon. Leikkaa saksilla vinottaiset viillot kransseihin lähelle pohjaa noin sentin välein. Avaa taikinaa viiltojen välillä hieman eri suuntiin.
Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Sivele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullakranssit uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?