Suklainen pullakranssi - Reseptejä

Suklainen pullakranssi

1 iso tai 2 pienempää 1½ tuntia
Pullakranssissa on herkullinen suklainen, pähkinäinen ja kanelinen täyte.
Suklainen pullakranssi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 muna
  • 1 ½ tl suolaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 100 g rouhittua suklaata
  • 100 g hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl merisuolahiutaleita

Pinnalle

  • 1 kevyesti vatkattu muna

Koristeluun

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria tai Ruokokidesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, siirappi, muna, suola ja vehnäjauhot alustaen. Sekoita lopuksi joukkoon pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa sekoittaen ja nosta sivuun.

Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan ja vaivaa ilmakuplat. Pyöritä palloiksi ja kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Jaa täyte taikinalevyille ja kääri levyt rullalle. Asettele rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon. Leikkaa saksilla vinottaiset viillot kransseihin lähelle pohjaa noin sentin välein. Avaa taikinaa viiltojen välillä hieman eri suuntiin.

Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Sivele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullakranssit uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;