Suklainen fudge-kakku

Keksi, aprikoosi ja pekaanipähkinä kruunaavat suklaisen fudgeherkun hurmaavan makumaailman.

40 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
200 g Dansukker Glukoosisiirappia
225 g Dansukker Taloussokeria
3 rkl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
vajaa 2 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 rkl vettä

Vuokaan
5 kauralastukeksiä
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

Ohjeet

Sekoita suola kermaan. Leivinpaperoi vuoka (esim. 7 x 25 cm), aseta keksit sekä puolet saksilla suikaloiduista aprikooseista ja puolet pähkinöistä vuoan pohjalle.

Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää taloussokeri, tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 124 oC (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita välillä.

Lisää kerma-suolaseos sekoittaen kattilaan (varo, seos kuohahtaa).  Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 oC:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana silloin tällöin.

Sekoita 1 rkl vettä, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen massaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma massa leivinpaperin päälle vuokaan. Tasoita pinta ja painele loput aprikoosit ja pähkinät pinnalle. Säilytä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään, kunnes massa on kiinteää ja leikattavaa.

Paloittele juuri ennen tarjoamista tai lahjoiksi pakkaamista. Säilytä pakatut palat jääkaapissa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?