Suklainen fudge-kakku

Keksi, aprikoosi ja pekaanipähkinä kruunaavat suklaisen fudgeherkun hurmaavan makumaailman.

40 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
200 g Dansukker Glukoosisiirappia
225 g Dansukker Taloussokeria
3 rkl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
vajaa 2 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 rkl vettä

Vuokaan
5 kauralastukeksiä
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

Ohjeet

Sekoita suola kermaan. Leivinpaperoi vuoka (esim. 7 x 25 cm), aseta keksit sekä puolet saksilla suikaloiduista aprikooseista ja puolet pähkinöistä vuoan pohjalle.

Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää taloussokeri, tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 124 oC (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita välillä.

Lisää kerma-suolaseos sekoittaen kattilaan (varo, seos kuohahtaa).  Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 oC:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana silloin tällöin.

Sekoita 1 rkl vettä, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen massaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma massa leivinpaperin päälle vuokaan. Tasoita pinta ja painele loput aprikoosit ja pähkinät pinnalle. Säilytä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään, kunnes massa on kiinteää ja leikattavaa.

Paloittele juuri ennen tarjoamista tai lahjoiksi pakkaamista. Säilytä pakatut palat jääkaapissa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!