Suklainen fudge-kakku

Keksi, aprikoosi ja pekaanipähkinä kruunaavat suklaisen fudgeherkun hurmaavan makumaailman.

40 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
200 g Dansukker Glukoosisiirappia
225 g Dansukker Taloussokeria
3 rkl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
vajaa 2 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 rkl vettä

Vuokaan
5 kauralastukeksiä
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

Ohjeet

Sekoita suola kermaan. Leivinpaperoi vuoka (esim. 7 x 25 cm), aseta keksit sekä puolet saksilla suikaloiduista aprikooseista ja puolet pähkinöistä vuoan pohjalle.

Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää taloussokeri, tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 124 oC (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita välillä.

Lisää kerma-suolaseos sekoittaen kattilaan (varo, seos kuohahtaa).  Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 oC:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana silloin tällöin.

Sekoita 1 rkl vettä, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen massaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma massa leivinpaperin päälle vuokaan. Tasoita pinta ja painele loput aprikoosit ja pähkinät pinnalle. Säilytä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään, kunnes massa on kiinteää ja leikattavaa.

Paloittele juuri ennen tarjoamista tai lahjoiksi pakkaamista. Säilytä pakatut palat jääkaapissa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.