Suklaatäytteinen marjapiirakka

Uunissa paistetun piirakkapohjan pinnalle tulee valkosuklaatäyte ja tuoreita marjoja.

12 palaa

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Suklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 cl Cointreau-likööriä (voidaan jättää pois)
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Koristeluun
tuoreita marjoja
valkosuklaata

Ohjeet

Murra suklaa pieniksi paloiksi ja pane suklaa, kerma ja likööri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Varo, ettei suklaa pala pohjaan. Pane jääkaappiin jäähtymään.

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jos taikina ei pysy koossa, lisää pari tippaa vettä. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele taikinaan reikiä. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ota suklaatäyte jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella. Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle. Levitä suklaatäyte marjojen päälle. Levitä pinnalle loput marjoista. Ripottele päälle valkosuklaalastuja. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.