Suklaasuukot

Mikä ystävänpäiväherkku – kotitekoisia suklaisia suukkoja, jotka voit maustaa mielesi mukaan!

noin 20 kpl

1 tunti

Arviot (102 kpl)

Ainekset

20 Marie-keksiä tai muuta mietoa keksiä

Marenkitäyte
5 isoa munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä

Sokeriliemi
¾ dl vettä
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Maustamiseen halutessasi
4 tl lakritsijauhetta tai
4 tl Dansukker Vaniljasokeria tai
4 rkl kuivattuja vadelmia rouhittuna (ja hieman punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmarouhetta)

Ohjeet

Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kasarissa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna 116-asteiseksi (käytä lämpömittaria).

Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan sokeriliemeen sekoittaen.

Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää. Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.

Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille. Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää öljy.

Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Koristelle halutessasi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.