Ainekset
20 Marie-keksiä tai muuta mietoa keksiä
Marenkitäyte
5 isoa munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä
Sokeriliemi
¾ dl vettä
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen halutessasi
4 tl lakritsijauhetta tai
4 tl Dansukker Vaniljasokeria tai
4 rkl kuivattuja vadelmia rouhittuna (ja hieman punaista elintarvikeväriä)
Koristeluun
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmarouhetta)
Ohjeet
Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kasarissa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna 116-asteiseksi (käytä lämpömittaria).
Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan sokeriliemeen sekoittaen.
Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää. Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.
Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille. Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää öljy.
Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Koristelle halutessasi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?