Ainekset
Pohja
200 g Domino-keksejä
50 g voita
Suklaatäyte
2 liivatelehteä
7 dl vispikermaa
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
300 g tummaa suklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
n. 7 erilaista suklaapatukkaa
Kinuskikiille
2 1/2 liivatelehteä
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 dl kuohukermaa
Pursotukset
2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristelu
suklaapatukoita
suklaamakeisia
minikeksejä (Oreo/Domino)
Ohjeet
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm, sisähalkaisijan tarkka mitta 22,5 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna reunakalvolla, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Tässä vuoassa kakku nousee vuoan yläreunan tasalle (6,5 cm), joten reunakalvo toimii myös vuoan jatkeena. Ilman reunakalvoa voit valita isomman vuoan ja suojata reunan leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kalvo/paperi tarttuu vuoan pintaan, kun sipaiset siihen ”liimaksi” öljyä. Laita kalvon saumakohtaan pala teippiä.
Murskaa Dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Leikkaa suklaapatukoista ohuita paloja ja paina palat kiinni reunakalvon pintaan vieri viereen. Suklaareunuksesta voi tehdä noin 5 cm korkean yllä mainitun kokoisessa vuoassa.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma ja fariinisokeri vaahdoksi.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla (n. 200 W) lämmöllä. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon suklaasula.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
Kaada täytevaahto vuokaan. Painele vaahtoa huolellisesti suklaareunusta vasten niin, että myös mahdolliset raot täyttyvät.
Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Anna seoksen kiehahtaa. Ota liedeltä ja lisää kattilaan liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Liivatteet sulavat kuumaan kastikkeeseen.
Jäähdytä kiillettä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes rakenne muuttuu hieman paksummaksi.
Kaada kinuskikiille täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo. Siirrä tarjoilulautaselle.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Pursota korkeita ruusukkeita kiilteen reunoille muutaman senttimetrin etäisyydelle toisistaan.
Koristele suklaapatukoiden paloilla, muilla makeisilla ja minikekseillä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.