Suklaapatukkakakku

More is more tässä hyydytetyssä keksipohjaisessa ja suklaatäytteisessä juustokakussa, jonka kruunaa kinuskikiille.

15 henkilölle

PT1H

5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Suklaatäyte
2 liivatelehteä
7 dl vispikermaa
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
300 g tummaa suklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
n. 7 erilaista suklaapatukkaa

Kinuskikiille
2 1/2 liivatelehteä
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 dl kuohukermaa

Pursotukset
2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristelu
suklaapatukoita
suklaamakeisia
minikeksejä (Oreo/Domino)

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm, sisähalkaisijan tarkka mitta 22,5 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna reunakalvolla, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Tässä vuoassa kakku nousee vuoan yläreunan tasalle (6,5 cm), joten reunakalvo toimii myös vuoan jatkeena. Ilman reunakalvoa voit valita isomman vuoan ja suojata reunan leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kalvo/paperi tarttuu vuoan pintaan, kun sipaiset siihen ”liimaksi” öljyä. Laita kalvon saumakohtaan pala teippiä.

Murskaa Dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Leikkaa suklaapatukoista ohuita paloja ja paina palat kiinni reunakalvon pintaan vieri viereen. Suklaareunuksesta voi tehdä noin 5 cm korkean yllä mainitun kokoisessa vuoassa.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma ja fariinisokeri vaahdoksi.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla (n. 200 W) lämmöllä. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon suklaasula.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kaada täytevaahto vuokaan. Painele vaahtoa huolellisesti suklaareunusta vasten niin, että myös mahdolliset raot täyttyvät.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Anna seoksen kiehahtaa. Ota liedeltä ja lisää kattilaan liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Liivatteet sulavat kuumaan kastikkeeseen.

Jäähdytä kiillettä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes rakenne muuttuu hieman paksummaksi.

Kaada kinuskikiille täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo. Siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Pursota korkeita ruusukkeita kiilteen reunoille muutaman senttimetrin etäisyydelle toisistaan.

Koristele suklaapatukoiden paloilla, muilla makeisilla ja minikekseillä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.