Suklaalusikat

Helppo suklainen kaakaojuoma: kuumenna maito, sekoita suklaalusikalla ja koristele vaahtokarkeilla.

10 lusikkaa

40 minuuttia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

50 g tummaa suklaata
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
sormisuolaa, chilihiutaleita tai (valko)suklaata

Tarjoiluun
2 dl maitoa / suklaalusikka

Kaakaon koristeluun
vaahtokarkkeja, suklaata ja/tai Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3/4 dl kermavaahtoa

Ohjeet

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa kaakaojauhe, kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Pane jääkaappiin jähmettymään.

2. Jaa suklaamassa tasaiseksi kerrokseksi kymmeneen ruokalusikkaan. Koristele halutessasi esim. sormisuolalla, chilihiutaleilla tai (valko)suklaalla. Säilytä kylmässä.
Ota huoneenlämpöön 5–10 minuuttia ennen kaakaon valmistusta.

3. Kuumenna mukissa 2 dl maitoa ja sekoita suklaalusikalla.

4. Koristele makusi mukaan. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?