Suklaakuorrutettu toffee

40 kpl 12 tuntia
Valmista ihanat toffeemakeiset ja kuorruta ne suklaalla. Ohjeessa myös vegaaninen vaihtoehto.
Suklaakuorrutettu toffee
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Toffee

    • 100 g voita (tai maidotonta margariinia)
    • 1 ½ dl kuohukermaa (tai kookoskermaa)
    • 2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Kuorrute

    • n. 300 g (maidotonta) tummaa suklaata
    • karkkimurskaa

    Vuoraa reunallinen uunivuoka (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

    Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa (halkaisija ainakin 18 cm), jossa seoksella on tilaa kiehua reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka keittämistä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 120 astetta. Anna kiehumisen tasoittua ja jäähdytä seosta hetken aikaa, kunnes rasva ei nouse pintaan. Kaada toffeemassa vuokaan. Anna jäähtyä (viileä parveke sopii hyvin tähän tarkoitukseen) ja siirrä jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään, kunnes toffee on kovettunut.

    Leikkaa toffeelevy neliöiksi (2,5 x 2,5 cm). Irrota neliöt toisistaan ja laita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Nosta saman tien pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Voit myös jättää toffeet pakastimeen ja kuorruttaa ne myöhemmin. Jos et kuorruta makeisia, pidä ne jääkaapissa.

    Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Ota toffeepaloja muutamia kerrallaan pakastimesta kuorruttamista varten. Kasta jäiset toffeepalat suklaasulaan. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja nosta ritilän päälle jähmettymään. Ripottele pinnalle nonparelleja, karkkimurskaa tai koristele vaikka pursottamalla päälle toista suklaalaatua. Laita toffeet heti kuorruttamisen jälkeen jääkaappiin.

    Vinkki!
    Ohjeessa on mainittu suluissa vaihtoehtoiset tuotteet vegaanisiin konvehteihin. Kookos maistuu maidottomissa toffeemakeisissa tunnistettavasti. Voit tarvittaessa kokeilla myös muita kasvipohjaisia kermoja. Rakenne on hieman pehmeämpi kuin voita käytettäessä.


    Resepti ja kuva: Kinuskiskissa