Suklaakuorrutettu toffee

Valmista ihanat toffeemakeiset ja kuorruta ne suklaalla. Ohjeessa myös vegaaninen vaihtoehto.

40 kpl

12 tuntia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

Toffee
100 g voita (tai maidotonta margariinia)
1 ½ dl kuohukermaa (tai kookoskermaa)
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Kuorrute
n. 300 g (maidotonta) tummaa suklaata
karkkimurskaa

Ohjeet

Vuoraa reunallinen uunivuoka (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa (halkaisija ainakin 18 cm), jossa seoksella on tilaa kiehua reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka keittämistä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 120 astetta. Anna kiehumisen tasoittua ja jäähdytä seosta hetken aikaa, kunnes rasva ei nouse pintaan. Kaada toffeemassa vuokaan. Anna jäähtyä (viileä parveke sopii hyvin tähän tarkoitukseen) ja siirrä jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään, kunnes toffee on kovettunut.

Leikkaa toffeelevy neliöiksi (2,5 x 2,5 cm). Irrota neliöt toisistaan ja laita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Nosta saman tien pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Voit myös jättää toffeet pakastimeen ja kuorruttaa ne myöhemmin. Jos et kuorruta makeisia, pidä ne jääkaapissa.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Ota toffeepaloja muutamia kerrallaan pakastimesta kuorruttamista varten. Kasta jäiset toffeepalat suklaasulaan. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja nosta ritilän päälle jähmettymään. Ripottele pinnalle nonparelleja, karkkimurskaa tai koristele vaikka pursottamalla päälle toista suklaalaatua. Laita toffeet heti kuorruttamisen jälkeen jääkaappiin.

Vinkki!
Ohjeessa on mainittu suluissa vaihtoehtoiset tuotteet vegaanisiin konvehteihin. Kookos maistuu maidottomissa toffeemakeisissa tunnistettavasti. Voit tarvittaessa kokeilla myös muita kasvipohjaisia kermoja. Rakenne on hieman pehmeämpi kuin voita käytettäessä.


Resepti ja kuva: Kinuskiskissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.