Suklaafondant

noin 8 annosta
Valmis suklaafondant on sisältä valuva, joten älä kypsennä tätä herkkua liian kauan.
Suklaafondant
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

150 g tummaa suklaata
100 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
3 keltuaista
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
voita vuokien voiteluun

Lisäksi

vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää kokonaiset munat yksitellen hyvin vatkaten.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää suklaaseokseen yhdessä jauhojen kanssa varovasti nostellen. Jaa seos voideltuihin metallivuokiin. Jätä vuokiin kohoamisvaraa. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Valmiin fondantin tulee olla vielä sisältä valuva, joten älä kypsennä niitä liian kauan.

Kumoa suklaafondantit suoraan lautasille ja tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker