Ainekset
100 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
2 munaa
2 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl inkivääriä jauheena
Annosvuokiin
2 rkl voita
½–1 dl Dansukker Tomusokeria
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sulata voi kattilassa ja nosta se pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota munat, munankeltuaiset ja sokerit keskenään. Lisää vehnäjauhot ja inkivääri. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos.
Voitele (metalliset) vuoat voilla ja jauhota kevyesti tomusokerilla. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 6–8 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Suklaafondant tarjotaan yleensä hieman valuvana. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.
Vinkki!
Tarjoa seuraksi karpaloita tai muita marjoja ja vaniljalla tai kanelilla maustettua kermavaahtoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!