Suklaabrowniet kuorrutuksella - Dansukker

Suklaabrowniet

noin 30 palaa 1 tunti
Brownies eli suklaakuorrutetut täyteläiset browniet on suklaan ystävän herkkuleivonnainen.
Suklaabrowniet
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 75 g tummaa suklaata rouhittuna
  • (1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna)

Suklaakuorrutus

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 rkl kuumaa kahvia

Koristeluun

  • (hasselpähkinöitä)

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe taikinaan

2. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun 24 x 30 cm:n vuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Leivonnainen saa jäädä sisältä tahmeaksi. Kumoa tai siirrä se leivinpaperin avulla ritilälle ja anna jäähtyä.

3. Kuumenna kerma ja lisää joukkoon suklaarouhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin kuorrutat browniet. Koristele halutessasi rouhituilla hasselpähkinöillä. Pane jääkaappiin jähmettymään ennen paloittelua. 

Vinkki!
Voit käyttää taikinassa myös Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;