Ainekset
Kakkupohja
200 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g ranskankermaa
Vaahdotettu suklaaganache
4 dl vispikermaa
400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
Koristeet
lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)
Ohjeet
1. Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2. Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
4. Sekoita keskenään suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
5. Lisää taikinaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen taikinaan. Sekoita vain, kunnes taikina on tasaista.
7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5–10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
9. Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
10. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan, voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
11. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
12. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
13. Voit myös halutessasi pursottaa ganachen kakun reunoille.
14. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
15. Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotetulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
16. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
17. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
18. Tarjoile kakku heti!
Vinkki!
Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.