Suklaa-taatelikakku

noin 12 annosta 4 tuntia
Taateli ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Kauden ensimmäisessä pikkujoulukakussa maistuu varovasti joulu ja säihkyy kulta.
Suklaa-taatelikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Kakkupohja

    • 200 g kivettömiä taateleita
    • 2 dl vettä
    • 200 g voita
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • ripaus suolaa
    • 2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaa
    • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
    • 0,5 dl kaakaojauhetta
    • 150 g ranskankermaa

    Vaahdotettu suklaaganache

    • 4 dl vispikermaa
    • 400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)

    Koristeet

    • lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)

    1. Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
    2. Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
    3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
    4. Sekoita keskenään suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
    5. Lisää taikinaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
    6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen taikinaan. Sekoita vain, kunnes taikina on tasaista.
    7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
    8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5–10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
    9. Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
    10. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan, voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
    11. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
    12. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
    13. Voit myös halutessasi pursottaa ganachen kakun reunoille.
    14. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
    15. Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotetulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
    16. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
    17. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
    18. Tarjoile kakku heti!

    Vinkki!
    Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker