Suklaa-taatelikakku

Taateli ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Kauden ensimmäisessä pikkujoulukakussa maistuu varovasti joulu ja säihkyy kulta.

noin 12 annosta

PT1H

4 tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakkupohja
200 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g ranskankermaa
Vaahdotettu suklaaganache
4 dl vispikermaa
400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
Koristeet
lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)

Ohjeet

1. Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2. Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
4. Sekoita keskenään suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
5. Lisää taikinaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen taikinaan. Sekoita vain, kunnes taikina on tasaista.
7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5–10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
9. Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
10. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan, voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
11. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
12. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
13. Voit myös halutessasi pursottaa ganachen kakun reunoille.
14. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
15. Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotetulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
16. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
17. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
18. Tarjoile kakku heti!

Vinkki!
Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?