Suklaa-mangopannacotta

Tämä herkullinen ja näyttävä pääsiäisen jälkiruoka sisältää kaksi pannacottaa hyydytettynä lasiin kaltevaan muotoon.

5 kappaletta (lasin tilavuus 3 dl)

PT1H

6 ½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Suklaapannacotta
200 g tummaa suklaata (Panda)
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Mangopannacotta
1 tlk (425/225 g) säilykemangoa
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
¾ dl kuohukermaa

Ohjeet

Huomaathan, että lasit on täytettävä tässä järjestyksessä, sillä pohjalle tulevaa pannacottaa tarvitaan isompi määrä.

Teippaa lasit kiinni syvään lautaseen, kaltevaan asentoon. Näin pannacotta jähmettyy vinoon.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä sekoitellen kolme minuuttia. Lisää joukkoon suklaasula reippaasti käsivispilällä sekoittaen. Jatka sekoittamista lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista (jos liesi jäähtyy hitaasti, käytä tässä vaiheessa toista levyä välttääksesi suklaan ylikuumenemisen). Pidä kattila liedellä matalalla lämmöllä välillä sekoitellen samalla, kun täytät lasit varovasti lusikoiden. Lusikoi seosta laseihin niin paljon, että se ulottuu lasin reunaan saakka. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Käännä lasit 180 astetta niin, että suklaapannacotta on lasin yläreunalla. Teippaa uudelleen kiinni.

Valuta mango ja soseuta huolellisesti. Pese sitruuna ja raasta kuori. Laita kattilaan mangosose, sitruunan kuoriraaste, hyytelösokeri Multi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta liedeltä. Lusikoi mangoseosta laseihin lasin reunaan saakka. Notkista seosta uudelleen lieden miedoimmalla lämmöllä, jos seos alkaa hyytelöityä kattilassa. Anna jähmettyä laseissa noin kolme tuntia.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?