Suklaa-kookoskakku

Kakun mannasuurimo-kookostäytteen päällä on sulatettua valkosuklaata ja sitrusten kuoriraastetta.

noin 15 annosta

1½ tuntia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

125 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
3/4 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Täyte

3 dl maitoa
1 dl mannasuurimoita
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
100 g kookoshiutaleita

Pinnalle

200 g valkosuklaata
luomulimetin raastettua kuorta
luomusitruunan raastettua kuorta

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne maidon kanssa taikinaan.

Voitele ja jauhota neliömäinen irtopohjavuoka tai kakkuvuoka (halkaisija 22–26 cm). Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.

Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Sekoita maito, mannasuurimot ja voi kattilassa ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon sokerit ja kookoshiutaleet sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Valuta suklaa kakun pinnalle ja levitä se tasaiseksi. Raasta pinnalle hieman hyvin pestyjen limetin ja sitruunan kuorta. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Huom!
Mikäli valmistat kakun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan, riittää täytteeksi puolikas annos ja pinnalle 100 g valkosuklaata.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.