Vuokaan
Täyte
Pinnalle
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne maidon kanssa taikinaan.
Voitele ja jauhota neliömäinen irtopohjavuoka tai kakkuvuoka (halkaisija 22–26 cm). Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.
Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Sekoita maito, mannasuurimot ja voi kattilassa ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon sokerit ja kookoshiutaleet sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Valuta suklaa kakun pinnalle ja levitä se tasaiseksi. Raasta pinnalle hieman hyvin pestyjen limetin ja sitruunan kuorta. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Huom!
Mikäli valmistat kakun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan, riittää täytteeksi puolikas annos ja pinnalle 100 g valkosuklaata.
Reseptin on laatinut