Ainekset
125 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Täyte
3 dl maitoa
1 dl mannasuurimoita
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
100 g kookoshiutaleita
Pinnalle
200 g valkosuklaata
luomulimetin raastettua kuorta
luomusitruunan raastettua kuorta
Ohjeet
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne maidon kanssa taikinaan.
Voitele ja jauhota neliömäinen irtopohjavuoka tai kakkuvuoka (halkaisija 22–26 cm). Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.
Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Sekoita maito, mannasuurimot ja voi kattilassa ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon sokerit ja kookoshiutaleet sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Valuta suklaa kakun pinnalle ja levitä se tasaiseksi. Raasta pinnalle hieman hyvin pestyjen limetin ja sitruunan kuorta. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Huom!
Mikäli valmistat kakun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan, riittää täytteeksi puolikas annos ja pinnalle 100 g valkosuklaata.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?