Suklaa-kirsikkakakku

Kirsikkahillolla täytetty ja tummalla suklaalla kuorrutettu herkkukakku.

noin 15 annosta

PT1H

5 tuntia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus

3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g kirsikkahilloa

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun

varrellisia kirsikoita

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa). Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.

Vinkki!
Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.