Suklaa-kirsikkakakku

Kirsikkahillolla täytetty ja tummalla suklaalla kuorrutettu herkkukakku.

noin 15 annosta

5 tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus

3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g kirsikkahilloa

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun

varrellisia kirsikoita

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa). Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.

Vinkki!
Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.