Suklaa-kirsikkakakku

Kirsikkahillolla täytetty ja tummalla suklaalla kuorrutettu herkkukakku.

noin 15 annosta

5 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus

3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g kirsikkahilloa

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun

varrellisia kirsikoita

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa). Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.

Vinkki!
Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.