Suklaa-aprikoosirulla

Kuorrutetussa kääretortussa on herkullinen aprikoosi-suklaatäyte. Kokeile myös kirsikkahilloa.

40 minuuttia

Arviot (34 kpl)

Ainekset

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g aprikoosihilloa/-marmeladia
1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g taloussuklaata sulatettuna
2 riviä taloussuklaata rouhittuna
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Pinnalle
50 g voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
50 g taloussuklaata lastuina
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä jäähtyneelle levylle aprikoosihillo.

Vatkaa täytettä varten kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa noin 1 1/2 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa täytteeseen, mausta sokerilla. Leikkaa 2 riviä taloussuklaata veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne joukkoon.

Levitä täyte aprikoosihillon päälle. Kääri rullaksi.

Vatkaa pinnalle tuleva voi ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, lisää kaakaojauhe. Levitä seos rullan pintaan.

Leikkaa veitsellä ohuita lastuja pituussuunnassa suklaarivistä koristeeksi, seulo pinnalle hieman tomusokeria.

Vinkki!
Jouluisen rullan täytteeksi sopii loistavasti myös kirsikkahillo.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.