Suklaa-aprikoosirulla

40 minuuttia
Kuorrutetussa kääretortussa on herkullinen aprikoosi-suklaatäyte.
Suklaa-aprikoosirulla
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl perunajauhoja
    • 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 200 g aprikoosihilloa/-marmeladia
    • 1 dl vispikermaa
    • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 50 g taloussuklaata sulatettuna
    • 2 riviä taloussuklaata rouhittuna
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Pinnalle

    • 50 g voita
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
    • 50 g taloussuklaata lastuina
    • Dansukker Tomusokeria

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
    Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

    Levitä jäähtyneelle levylle aprikoosihillo.

    Vatkaa täytettä varten kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa noin 1 1/2 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa täytteeseen, mausta sokerilla. Leikkaa 2 riviä taloussuklaata veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne joukkoon.

    Levitä täyte aprikoosihillon päälle. Kääri rullaksi.

    Vatkaa pinnalle tuleva voi ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, lisää kaakaojauhe. Levitä seos rullan pintaan.

    Leikkaa veitsellä ohuita lastuja pituussuunnassa suklaarivistä koristeeksi, seulo pinnalle hieman tomusokeria.

    Vinkki!
    Jouluisen rullan täytteeksi sopii loistavasti myös kirsikkahillo.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker