Suklaa-appelsiinimuffinit

noin 12 kpl 25 minuuttia
Mehevät appelsiinin makuiset suklaamuffinit maistuvat myös ilman kuorrutusta.
Suklaa-appelsiinimuffinit
Arvioi: (210kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 luomuappelsiini

Kuorrutus

  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • n. 2 rkl appelsiinista puristettua mehua

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita ja tee syvennys aineiden keskelle. Lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl puristettua appelsiinimehua. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 °C uunin keskiosassa 15–17 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet notkeasti levittyväksi ja annostele haaleaksi jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkki!
Paina jokaisen muffinin sisään pieni pala suklaata ennen paistoa.

Käytä maidottomiin muffineihin maidotonta margariinia.

Reseptin on laatinut

Dansukker