Suklaa-appelsiinijäädyke

Suklaan, appelsiinin ja paahdetun pähkinän makuinen jäädyke on kerrassaan herkullinen ja helppo joulujälkiruoka.

8 annosta

15 minuuttia + 4–5 tuntia

Arviot (191 kpl)

Ainekset

150 g tummaa suklaata
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 luomuappelsiinin kuori
3 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
6 dl kuohukermaa
Koristeluun
100 g pähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna

Ohjeet

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Jäähdytä.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa munavaahtoon ja lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
4. Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Pakasta 4–5 tuntia.
5. Paahda pähkinöitä viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, etteivät ne pääse palamaan. Jäähdytä ja rouhi pähkinät.
6. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele pähkinärouheella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!