Ainekset
Paksu toffeelevite
ALOITA TÄSTÄ!
5 dl Dansukker Luomufariinisokeria
6 dl kuohukermaa
200 g voita
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 tl suolaa
150 g voita
3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Kermavaahtotäyte
4 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
n. 3 dl maitoa
Koristelu
popcorneja, kultaisia suklaapalloja, toffeemakeisia
Ohjeet
Valmista toffeelevite mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä paksuksi tahnaksi.
Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keittoaika vaihtelee suuresti sen mukaan, minkälaista kattilaa käytät. Laakeassa kattilassa kinuski valmistuu nopeammin. Kiehuta kinuskia, kunnes se alkaa hieman sakeutua kastikemaiseksi. Kinuskin ei kuitenkaan ole tarkoitus muuttua paksuksi, kakun kuorruttamisessa käytettäväksi kinuskiksi. Varmin lopputulos syntyy, kun käytät digitaalista paistomittaria apuna. Kastike on valmista, kun lämpötila saavuttaa 105 astetta.
Ota kattila liedeltä. Lisää kuumaan kastikkeeseen paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä ja anna seistä jääkaapissa, kunnes koostumus on paksua tahnaa.
Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm). Kakun tasaista kohoamista auttaa, jos kierrät vuoan ympärille kostean pyyhkeen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään sokeria lukuun ottamatta. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen munia, jauhoseosta ja maitoa pieninä lorauksina.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Kakkupohja saa jäädä keskeltä hieman kostean oloiseksi. Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Kumoa kakkupohja jäähdytysritilälle. Leikkaa jäähtymisen jälkeen kolmeen osaan. Kakkupohjan voi säilöä jääkaapissa – viileänä sitä on helpompi käsitellä.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Kostukkeen menekki riippuu kakkupohjan mehevyydestä, mihin puolestaan vaikuttaa paistoaika. Säästä päällimmäiseen kerrokseen hieman enemmän kostuketta.
Levitä päälle kolmasosa toffeetahnasta ja puolet kermavaahdosta. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan: pohja, kostutus, toffee ja kermavaahto. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta.
Tasoita kakun reuna lastalla tai palettiveitsellä. Reunan voi jättää ”nakuksi”, jolloin kerrokset tulevat esiin. Peitä pinta lopulla toffeetahnalla. Valuta hieman myös päällisen yli. Jätä levitysjäljet ronskisti näkyviin!
Koristele popcorneilla, kultapalloilla, toffeemakeisilla ja koristetikuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.