Sticky toffee cake - Dansukker

Sticky toffee cake

14 henkilölle 12 tuntia
Leivo äitienpäiväksi tai muihin juhliin överi kinuskikakku tummalla kakkupohjalla. Superherkullisen kakun salaisuus on fariinisokerista tehty ihanan paksu ja helposti levittyvä kinuskitahna.
Sticky toffee cake
Arvioi: (77kpl)

Ainekset

    Paksu toffeelevite

    • ALOITA TÄSTÄ!
    • 5 dl Dansukker Luomufariinisokeria
    • 6 dl kuohukermaa
    • 200 g voita

    Pohja

    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 dl perunajauhoja
    • 1 1/2 dl kaakaojauhetta
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3/4 tl suolaa
    • 150 g voita
    • 3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 3 munaa
    • 3 dl kädenlämpöistä maitoa

    Kermavaahtotäyte

    • 4 dl vispikermaa
    • 2 tl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kostutus

    • n. 3 dl maitoa

    Koristelu

    • popcorneja, kultaisia suklaapalloja, toffeemakeisia

    Valmista toffeelevite mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä paksuksi tahnaksi.

    Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keittoaika vaihtelee suuresti sen mukaan, minkälaista kattilaa käytät. Laakeassa kattilassa kinuski valmistuu nopeammin. Kiehuta kinuskia, kunnes se alkaa hieman sakeutua kastikemaiseksi. Kinuskin ei kuitenkaan ole tarkoitus muuttua paksuksi, kakun kuorruttamisessa käytettäväksi kinuskiksi. Varmin lopputulos syntyy, kun käytät digitaalista paistomittaria apuna. Kastike on valmista, kun lämpötila saavuttaa 105 astetta.

    Ota kattila liedeltä. Lisää kuumaan kastikkeeseen paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä ja anna seistä jääkaapissa, kunnes koostumus on paksua tahnaa.

    Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm). Kakun tasaista kohoamista auttaa, jos kierrät vuoan ympärille kostean pyyhkeen.

    Yhdistä kuivat aineet keskenään sokeria lukuun ottamatta. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen munia, jauhoseosta ja maitoa pieninä lorauksina.

    Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Kakkupohja saa jäädä keskeltä hieman kostean oloiseksi. Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

    Kumoa kakkupohja jäähdytysritilälle. Leikkaa jäähtymisen jälkeen kolmeen osaan. Kakkupohjan voi säilöä jääkaapissa – viileänä sitä on helpompi käsitellä.

    Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

    Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Kostukkeen menekki riippuu kakkupohjan mehevyydestä, mihin puolestaan vaikuttaa paistoaika. Säästä päällimmäiseen kerrokseen hieman enemmän kostuketta.

    Levitä päälle kolmasosa toffeetahnasta ja puolet kermavaahdosta. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan: pohja, kostutus, toffee ja kermavaahto. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta.

    Tasoita kakun reuna lastalla tai palettiveitsellä. Reunan voi jättää ”nakuksi”, jolloin kerrokset tulevat esiin. Peitä pinta lopulla toffeetahnalla. Valuta hieman myös päällisen yli. Jätä levitysjäljet ronskisti näkyviin!

    Koristele popcorneilla, kultapalloilla, toffeemakeisilla ja koristetikuilla.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa


    ;