Ainekset
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita tai margariinia
40 kuorittua mantelia
mustaa ja/tai punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Sekoita jauhoista, sokerista ja margariinista taikina, joka saa levätä 30 minuuttia jääkaapissa.
Kalttaa ja kuori mantelit. Ota taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Jaa kumpikin osa 20 palaan ja muotoile palat sormiksi. Paina manteli jokaiseen ”sormeen”.
Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Maalaa elintarvikevärillä sormien päät verenpunaisiksi ja mantelit mustiksi tai punaisiksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?