Ainekset
2 1/2 dl maitoa tai vettä
15 g (1/4 pkt) tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl fenkolia tai kuminaa
1/2 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 dl grahamjauhoja
n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä tmv.
Voiteluun
1 kananmuna tai ½ dl maitoa
Pinnalle
pellavan- tai seesaminsiemeniä
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, fenkoli tai kumina ja leipäsiirappi. Alusta taikinaan jauhot ja lisää öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 10 palaan ja pyöritä ensin palloiksi ja siitä n. 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Käännä taikinatangot solmuiksi ja kohota vielä liinan alla.
Voitele sämpylät ja ripottele päälle pellavan- tai seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia ja nauti.
Vinkki!
Tuplaa ainekset, mikäli haluat leipoa kerralla enemmän sämpylöitä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
			Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
			Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
			Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
			Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
			Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
			Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!