Solmusämpylät

Aamiaispöydän tai keittolounaan seurana tarjottavat solmusämpylät ovat hauskan näköisiä ja helposti valmistuvia. Kokeile myös lasten kanssa!

10 kpl

1½ tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

2 1/2 dl maitoa tai vettä
15 g (1/4 pkt) tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl fenkolia tai kuminaa
1/2 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 dl grahamjauhoja
n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä tmv.
Voiteluun
1 kananmuna tai ½ dl maitoa
Pinnalle
pellavan- tai seesaminsiemeniä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, fenkoli tai kumina ja leipäsiirappi. Alusta taikinaan jauhot ja lisää öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 10 palaan ja pyöritä ensin palloiksi ja siitä n. 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Käännä taikinatangot solmuiksi ja kohota vielä liinan alla.

Voitele sämpylät ja ripottele päälle pellavan- tai seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia ja nauti.

Vinkki!
Tuplaa ainekset, mikäli haluat leipoa kerralla enemmän sämpylöitä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!