Sokerisuukot - pullataikinaleivonnaiset - Dansukker

Sokerisuukot

24–30 kpl 1½ tuntia
Kypsät pikkupullat voidellaan voisulalla ja pyöräytetään sokerissa, nam!
Sokerisuukot
Arvioi: (35kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 950 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Pinnalle

  • 30 g voita
  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Sekoita 40-asteiseksi lämmitettyyn maitoon sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikina pikkupulliksi ja aseta pullat paperivuokiin. Peitä ja kohota. Paista uunissa 200 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Sulata voi kattilassa ja kaada kunnon kerros sokeria kulhoon tai syvälle lautaselle. Voitele vähän jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sokerissa. Nauti siman kanssa.

Vinkki!
Jätä kardemumma pois ja mausta pullataikina ohuella sitruunankuoriraasteella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;