Sokerimassa

Sokerimassa tehdään valkuaisesta, tomusokerista ja glukoosisiirapista. Voit maustaa ja värjätä sitä elintarvikearomeilla ja väreillä.

PT25M

½ tuntia

Arviot (50 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
n. 700 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Pese kädet huolellisesti ennen massan vaivaamista tai käytä kertakäyttöhansikkaita.

Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja osa tomusokerista. Lisää loput tomusokerista ja vaivaa massa tasaiseksi. Säilytä sokerimassa huoneenlämmössä tiiviisti kelmuun käärittynä mielellään vuorokauden ajan ennen kaulintaa.

Tarvittaessa sokerimassa säilyy viileässä (esim. viileäkaappi tai jääkaapin vihanneslaatikko) tiiviisti kelmuun käärittynä noin viikon ajan.

Vinkki!
Voit maustaa ja värjätä massaa elintarvikearomeilla ja -väreillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?