Sitruunatorttu

Nimensä mukaisesti raikkaan sitruunainen torttu, jonka täytteessä on tuorejuustoa ja ranskankermaa.

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (45 kpl)

Ainekset

Murotaikina
200 g margariinia tai voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
2,5 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää myös vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu sekä raastettu kuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää edelliseen. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille painellun murotaikinan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia niin, että täyte alkaa olla kiinteä. Jäähdytä torttu ja viimeistele tomusokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.